Markó Attila, dat în urmărire internațională

Fostul deputat Markó Attila a fost dat în urmărire de Poliţia Română.

Adăugat: 4 Mai 2015
Ultima actualizare:4 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Marko Attila, fost deputat UDMR
trimite pe mail

Fostul deputat la UDMR figurează pe lista cu "Persoane urmărite" publicată pe pagina de internet a Inspectoratului General al Poliţiei Române la "Persoane urmărite", după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe 29 aprilie, arestarea sa preventivă în lipsă pentru 30 de zile.

Marko Attila a fost trimis în judecată alături de alţi 11 inculpaţi într-un dosar privind restituirea ilegală de proprietăţi, cu un prejudiciu estimat la peste 84,5 milioane euro.

Marko Attila s-ar putea afla în Ungaria, acolo unde a plecat la sfârşitul anului trecut.

În 9 aprilie, deputatul UDMR a fost trimis în judecată alături de alte 11 persoane, printre care şi fostul şef al ANI, Horia Georgescu,  în dosarul ANRP, în care prejudiciul se ridică la peste 84,5 milioane euro.

Marko Attila este acuzat de trei infracţiuni abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave,  pe vremea când era secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru relaţii interetnice.

Potrivit DNA, Marko Attila s-a sustras activităţilor de urmărire penală, nefiind audiat întrucât a părăsit teritoriul României, însă actele de procedură s-au efectuat în prezenţa apărătorilor aleşi ai acestuia.

La 26 martie s-a solicitat Camera Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a acestuia, cerere care a rămas fără obiect ca urmare a demisiei sale.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza