Marko Attila, arestat în lipsă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis arestarea preventivă în lipsă a fostului deputat Markó Attila, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Adăugat: 29 Aprilie 2015
Ultima actualizare:29 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Marko Attila, deputat UDMR
trimite pe mail

Potrivit unor surse judiciare - citate de redactorul Radio România Actualităţi, Mădălina Verman - magistraţii au admis cererea formulată de procuroii anticorupţie care au invocat, că acesta s-a sustras urmăririi penale.

El este acuzat, că împreună cu alte 11 persoane, printre care şi fostul şef al ANI, Horia Georgescu, ar fi aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la ANRP.

Potrivit rechizitoriului, Markó Attila şi ceilalţi inculpaţi au produs un prejudiciu statului român de peste 84 milioane de euro.

Decizia de astăzi nu este definitivă şi poate fi contestată.

În 9 aprilie, deputatul UDMR a fost trimis în judecată alături de alte 11 persoane, printre care şi fostul şef al ANI, Horia Georgescu,  în dosarul ANRP, în care prejudiciul se ridică la peste 84,5 milioane euro.

Marko Attila este acuzat de trei infracţiuni abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave,  pe vremea când era secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru relaţii interetnice.

Potrivit DNA, Marko Attila s-a sustras activităţilor de urmărire penală, nefiind audiat întrucât a părăsit teritoriul României, însă actele de procedură s-au efectuat în prezenţa apărătorilor aleşi ai acestuia.

La 26 martie s-a solicitat Camera Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a acestuia, cerere care a rămas fără obiect ca urmare a demisiei sale.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza