Mark Gitenstein: Sunt încrezător că problema arieratelor va fi rezolvată

Ambasadorul american la Bucureşti, Mark Gitenstein a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că este optimist în ceea ce priveşte plata arieratelor statului.

Adăugat: 2 Iunie 2011
Ultima actualizare:2 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mark Gitenstein a anunţat că a discutat cu ministrul transporturilor în legătură cu situaţia de la Bechtel şi arieratele statului şi consideră că în curând vor fi găsite soluţii.


"Am avut discuţii ample cu doamna ministru (ministrul transporturilor, Anca Boagiu - n.a.) şi dumneaei încearcă să găsească o modalitate pentru a plăti arieratele din acest contract. Pe baza discuţiilor avute cu toţi jucătorii implicaţi şi vreau să subliniez că este vorba şi de o mare companie turcă, nu este vorba numai de România şi o companie americană, sunt încrezător că problema arieratelor va fi rezolvată", a declarat  diplomatul american.


Compania Bechtel este constructorul autostrăzii Transilvania, Braşov - Borş.


Lucrările au început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde euro acordat Bechtel.


Compania a finalizat până acum 52 km de autostradă din totalul de 415 km, iar termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2011 şi prelungit cu un an din cauza înteruperilor lucrărilor în 2005, este pus sub semnul întrebării din cauza problemelor de finanţare.


În ce priveşte achiziţionarea de avioane F16, Gitenstein a precizat că este nevoie de aranjamente financiare pe care deocamdată nici unul din cele două guverne nu doreşte să lefacă în grabă.


De asemenea, Mark Gitenstein a afirmat că numărul mare de arestări din ultima vreme în România este o dovadă că poliţia şi procurorii fac o treabă mai bună în lupta împotriva corupţiei.


În ce priveşte investiţiile americane în România, Mark Gitenstein a spus că doar de România depinde ca ele să crească, dacă oferă un climat transparent şi predictibil de investiţii.

 Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
2 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza