Mark Gitenstein: România va rămâne un partener privilegiat şi de încredere al SUA

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a spus că Parteneriatul Strategic bilateral va continua să se dezvolte în parametrii deja agreaţi şi că "România va rămâne un partener privilegiat şi de încredere".

Adăugat: 19 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:19 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, l-a primit luni pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, în vizită de rămas bun, la încheierea mandatului acestuia în România.
    
În cadrul întrevederii, oficialul american şi-a american a exprimat convingerea că "Parteneriatul Strategic bilateral va continua să se dezvolte, în parametrii deja agreaţi şi că România va rămâne un partener privilegiat şi de încredere, stabil şi predictibil, al SUA în regiune", potrivit unui comunicat al MAE.

Gitenstein a asigurat şi în privinţa angajamentului său personal "faţă de România şi faţă de Parteneriatul Strategic româno-american, arătând că va sprijini, şi în viitor, eforturile comune de aprofundare a cooperării, pe toate dimensiunile acestuia".
    
Potrivit MAE, ministrul Corlăţean i-a făcut lui Gitenstein "o scurtă prezentare pe tema evoluţiilor interne, inclusiv a celor legate de procesul electoral".

Şeful diplomaţiei a subliniat "angajamentul Guvernului pentru a asigura desfăşurarea în condiţii de transparenţă a acestuia, cu respectarea principiilor democratice şi a statului de drept".
    
În acest context, Titus Corlăţean a exprimat şi speranţa că "opţiunea electoratului român din 9 decembrie 2012 să fie respectată de către toţi actorii politici din România".
    
Cei doi oficiali au mai discutat despre programul Visa Waiver, cooperarea economică, precum şi evoluţiile din Orientul Mijlociu.
    
Titus Corlăţean a exprimat apreciere pentru contribuţia de ansamblu a ambasadorului Gitenstein la consolidarea şi extinderea Parteneriatului Strategic bilateral şi i-a înmânat oficialului american medalia aniversară "150 de ani de diplomaţie românească", se mai arată în comunicat.
    
Ambasadorul Mark Gitenstein şi-a prezentat scrisorile de acreditare la 2 septembrie 2009 şi îşi va încheia misiunea în România la 14 decembrie 2012.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
19 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza