Mark Gitenstein, fost ambasador al SUA în România

"Nu vom folosi forţa militară decât dacă Putin va încălca suveranitatea unui aliat NATO".

Adăugat: 17 Aprilie 2014
Ultima actualizare:17 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mark Gitensteins, fost ambasador al SUA la Bucureşti
trimite pe mail

Fostul ambasador al SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a acordat un interviu corespondentului RRA la Washington, Ani Sandu, în care  a susţinut că sancţiunile economice dure şi promovarea valorilor democraţiei, sunt, pentru moment, singurele mijloace ale Occidentului de contracarare a acţiunilor lui Vladimir Putin, care s-ar putea să-şi fi propus să ajungă la gurile Dunării.

În opinia acestuia, cea mai importantă contribuţie pe care o poate avea România în criza din Ucraina este să reprezinte un model de democraţie post-comunistă funcţională şi de piaţă liberă.

El speră ca România să-şi dezvolte resursele de energie semnificative care ar putea fie nepreţuite pentru ţările vecine dependente din acest punct de vedere de Rusia.

"Cred că a-l opri pe Putin va fi nevoie de o abordare unitară a Europei şi a Statelor Unite, care probabil că va conţine sancţiuni economice destul de dure. Nu vom folosi forţa militară decât dacă Putin va încălca suveranitatea unui aliat NATO. Dacă Putin avansează în Odesa, va fi foarte aproape să facă asta", a afirmat Gitenstein, potrivit corespondentului RRA.Autor:
Ani Sandu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
17 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza