Marius Petcu, condamnat la 7 ani de închisoare cu executare

Marius Petcu, fost lider al CNSLR-Frăţia şi al Federaţiei Sanitas, a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare. Sentinţa magistraţilor ÎCCJ este definitivă şi irevocabilă.

Adăugat: 12 Februarie 2013
Ultima actualizare:12 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fost lider al CNSLR-Frăţia şi al Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a fost condamnat, marţi, la şapte ani de închisoare cu executare, prin decizia definitivă a Completului de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Decizia Instanţei Supreme este definitivă şi a menţinut pedeapsa dată anterior de Curtea de Apel şi Tribunalul Bucureşti.

Liderul sindicalist este momentan în libertate, dar trebuie să se predea la Poliţia Capitalei pentru a fi luat în arest.

Petcu, acuzat de luare de mită

Marius Petcu a fost trimis în judecată în aprilie 2011, în stare de arest preventiv, de procurorii anticorupţie pentru luare de mită.

El este acuzat că, în perioada septembrie 2009 - martie 2011, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas România, a primit de la administratorul unei societati comerciale, denunţător în cauză, sume de bani totalizând aproximativ 1.400.000 lei, în schimbul atribuirii către acea societate a unui contract de execuţie lucrări.
    
Potrivit procurorilor, în 24 martie 2011, Marius Petcu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit cu titlu de mită de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentând tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie, însă, o zi mai târziu, Curtea de Apel Bucureşti a respins propunerea procurorilor de luare a măsurii arestării preventive pentru 29 de zile a inculpatului.
    
Ulterior, la 31 martie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul DNA şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Petcu.
    
Pe 20 iunie 2011, el a fost eliberat din arest, în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
12 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza