Marius Paşcan: Intenţiile UDMR constituie acte de trădare

Senatorul democrat liberal Marius Paşcan critică dur proiectul de autonomie a aşa-zisului Ţinut Secuiesc, acuzând UDMR de "acte de trădare".

Adăugat: 11 Septembrie 2014
Ultima actualizare:11 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Marius Paşcan, senator PDL
trimite pe mail

Senatorul PDL Marius Paşcan, vicepreşedinte al Comisiei pentru cultură şi media, a declarat că toate intenţiile UDMR şi ale altor organizaţii mai mult sau mai puţin extremiste, iredentiste sau naţionalist-şovine constituie "acte de trădare", prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

Marius Paşcan a făcut aceste afirmaţii pe fondul apariţiei, în presă, a proiectului de înfiinţare a aşa-zisului Ţinut Secuiesc, care a fost elaborat de o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai UDMR şi ai Partidului Civic Maghiar.

Senatorul a arătat că este vorba despre acte de trădare pentru că incumbă atentate grave la ordinea constituţională şi la statul de drept, că sunt manifestări menite să cheme la ură, la intoleranţă şi la separatism, toate fiind prevăzute şi pedepsite în mod clar, inechivoc, explicit, de Codul Penal.

În opinia lui Paşcan, dacă instituţiile statului român şi-ar face datoria, ar respecta legea şi Constituţia României, aceşti oameni ar trebui să răspundă penal pentru că subminează statul român, în mod făţiş, fără a se sfii.

Paşcan a adăugat că aşa-zisele dezbateri colocviale şi consultări pe care le fac unii din UDMR sunt nişte capcane ieftine, nişte poze europene fiţoase, când de fapt separatismul, etnocentrismul, instigarea la ură şi intoleranţa pot crea situaţii de genul celei din Ucraina.
 Autor:
Raul Matiş
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
11 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza