Mario Draghi, reţinut faţă de şansele Greciei de a scăpa de faliment

Mario Draghi şi-a exprimat pentru prima dată îndoielile publice în legătură cu un acord pentru rezolvarea crizei datoriilor din Grecia.

Adăugat: 9 Iulie 2015
Ultima actualizare:9 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Mario Draghi, şeful Băncii Centrale Europene
trimite pe mail

Şeful Băncii Centrale Europene, italianul Mario Draghi, s-a arătat reticent faţă de şansele Greciei de a scăpa de faliment.

Întrebat de presa italiană dacă se va putea ajunge la un acord pentru rezolvarea crizei datoriilor din Grecia, Draghi şi-a exprimat pentru prima oară îndoielile în mod public.

Reuters aminteşte că premierul grec mai are câteva ore pentru a trimite Comisiei Europene un plan de reforme, menit să deblocheze ajutorul financiar extern.

Comisia urmează să-l examineze înainte ca liderii europeni să decidă, duminică, dacă Grecia poate beneficia de un nou plan de salvare.

Preşedintele BCE a declarat că nu este sigur că se va găsi o soluţie şi nici nu crede că Moscova va sări în ajutorul Greciei.

Potrivit corespondentului RRA în Rusia, ministrul rus de externe a spus, astăzi, că ţara sa nu este interesată de amplificarea conflictului dintre Grecia şi Uniunea Europeană, ci de rezolvarea rapidă a crizei datoriilor greceşti.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
9 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza