Marga: Documentul cu mandatul pentru Consiliul European, trimis premierului

Ministrul afacerilor externe, Andrei Marga, a anunțat că MAE a pregătit deja documentul cu propunerea de mandat pentru reprezentarea României la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie.

Adăugat: 19 Iunie 2012
Ultima actualizare:19 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul afacerilor extrene, Andrei Marga, a precizat, marţi, că documentul cu propunerea de mandat pentru reprezentarea României la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie a fost trimis premierului Victor Ponta.

"După ce se elaborează documentul, el vine pus în mişcare pe ierarhie, ministrul de externe adresează imediat documentul primului-ministru care îi dă drumul mai departe spre preşedinte, în cazul în care sigur e implicată şi Preşedinţia. Deci, documentul de la noi a plecat, el este pe acest traseu", a afirmat Andrei Marga, după audierea în Comisia de politică externă a Senatului.

Potrivit ministrului, este obligaţia MAE să pregătească această propunere de mandat pentru oficialii care reprezintă România la Consiliul European, indiferent că este vorba despre preşedinte sau prim-ministru.

 Andrei Marga a subliniat că după ce documentul este finalizat "e normal" să fie transmis premierului.

"Este obligaţia fiecărui minister de externe, şi la Bucureşti, şi la Praga, şi la Varşovia, între multe alte obligaţii, să pregătească propunerea de mandat pentru cei care reprezintă România. Chit că e vorba de preşedinte, de prim-ministru, de ministru de externe sau alte persoane, director general şi aşa mai departe. Totdeauna se face un mandat. Acesta este traseul normal, un ministru se adresează imediat premierului, acesta este şeful Guvernului", a explicat Andrei Marga.

La rândul său, preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului, Mircea Geoană, a arătat că un document cu o schiţă privind mandatul de reprezentare la Consiliul European din 28 iunie a fost primit şi de comisie.

"Sigur, dacă vă amintiţi declaraţia Parlamentului cu privire la reprezentarea României la Bruxelles, acolo se cerea ca autorităţile, primul-ministru, preşedintele, ministrul de externe evident, cu atât mai mult, să arate ce mandat urmează atunci când reprezintă România. Acest fapt noi l-am împlinit", a mai precizat ministrul afacerilor externe.Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
19 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza