Marea Britanie va pregăti militar 10.000 de civili ucraineni

Primii ucraineni sunt deja la antrenamentele care au loc în Anglia.

Adăugat: 10 Iulie 2022
Ultima actualizare:11 Iulie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Marea Britanie va pregăti militar 10.000 de civili ucraineni, pentru a lupta în prima linie împotriva invaziei Rusiei. Primii ucraineni sunt deja la antrenamentele care au loc în Anglia, după cum transmite corespondenta RRA la Londra, Aura Neag.

Civilii ucraineni, care au început pregătirea militară în Marea Britanie, nu au pus mâna pe o armă niciodată în viaţa lor până acum. De câteva zile, ei se află la o bază militară din nord-estul Angliei, unde învaţă cum să folosească arme de atac şi cum să ofere prim-ajutor răniţilor, toate fiindu-le de mare folos când se vor întoarce acasă şi se vor înrola să lupte în prima linie.

-: Cu cât învăţăm mai multe lucruri aici, cu atât vom fi mai bine pregătiţi. Simt o responsabilitate pentru familia mea, pentru oamenii mei, pentru că sunt aici să învăţ, Spune unul dintre ei.

Premierul demisionar Boris Johnson este un susţinător fervent al luptei Ucrainei împotriva invaziei Rusiei.

El a făcut până acum două vizită la Kiev şi are discuţii telefonice regulate cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. În ultima sa vizită la Kiev, Boris Johnson a promis că Marea Britanie va pregăti 10.000 de civili ucraineni în Regatul Unit în următoarele trei luni pentru a fi desfăşuraţi în prima linie.

Boris Johnson a anunat, joi, că demisionează în urma unor scandaluri interne. În discursul său, el avut un mesaj şi pentru ucraineni, spunând că este sigur că Marea Britanie va continua să susţină lupta lor pentru libertate până la capăt.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 iulie, ora 13:07)Autor:
Aura Neag
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Iulie 2022
Ultima actualizare:
11 Iulie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza