Marea Britanie, somată de Comisia Europeană. Află de ce

Comisia Europeană va aplica penalităţi Marii Britanii dacă nu va plăti cele 2 miliarde de euro cerute de Executivul comunitar pentru rectificarea bugetară pe anul în curs.

Adăugat: 27 Octombrie 2014
Ultima actualizare:27 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Arhiva Agerpres-David Cameron, premierul Marii Britanii
trimite pe mail

Comisarul European Jacek Dominik a spus azi că nu se pot face excepţii în cazul unui stat, pentru că astfel s-ar crea un precedent pentru celelalte state membre.

Există o legislaţie europeană care prevede ca statele membre să plătească la un anumit termen contribuţia la bugetul Uniunii Europene, declara astăzi la o conferinţă de presă comisarul pentru buget, Jacek Dominik.

"La 1 decembrie sumele trebuie virate la bugetul european. Dacă nu este respectat termenul, serviciile comisiei pot notifica statul membru respectiv că suma nu a fost virată în totalitate şi va aştepta un răspuns în această privinţă timp de câteva săptămâni. Dacă această prevedere nu este respectată, Comisia Europeană poate impune amenzi", a spus comisarul pentru buget.

Premierul Marii Britanii, David Cameron susţinea că nu va plăti suma de 2 miliarde de euro, ce i-a fost solicitată de Uniunea Europeană pentru acoperirea unor cheltuieli scadente până la finele anului în curs.

În replică, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, declara că revizuirea contribuţiei fiecărei ţări la bugetul comunitar a fost calculată în urma reevaluării produsului intern brut de către instituţiile independente abilitate, iar această rectificare este calculată pe baza unor mecanisme pe care toate statele membre le-au convenit în unanimitate, informează corespondentul RRA la Bruxelles.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza