Marea Britanie intensifică campania de vaccinarea împotriva variolei maimuţei

Medicii spun că sunt deja tratamente disponibile, iar vaccinul împotriva variolei obişnuite este eficient şi împotriva variolei maimuţei.

Adăugat: 24 Iulie 2022
Ultima actualizare:24 Iulie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Organizaţia Mondială a Sănătaţii a emis cel mai înalt grad de alertă din cauza răspândirii rapide în multe ţări a variolei maimuţei, o boală infecţioasă descoperită prima oară în Africa în anii '50.

Europa este cea mai expusă acestui virus, iar agenţia pentru medicamente a Uniunii Europene a aprobat, săptămâna aceasta, un vaccin.

Marea Britanie rămâne una din ţările europene cu cele mai multre cazuri de variola maimuţei şi autorităţile intensifică în perioada următoare campania de vaccinare.

Până ieri, autorităţile raportaseră peste 2.200 de cazuri.

Oricine se poate infecta cu variola maimuţei, însă peste 95% din îmbolnăvirile înregistrate sunt în rândul bărbaţilor homosexuali sau bisexuali.

Până acum au fost înregistrate şi 27 de cazuri în rândul femeilor şi câteva cazuri la copiii.

În Marea Britanie nu este niciun deces din cauza variolei maimuţei.

Medicii spun că sunt deja tratamente disponibile, iar vaccinul împotriva variolei obişnuite este eficient şi împotriva variolei maimuţei.

Autorităţile britanice au comandat, săptămâna trecută, încă 100.000 de doze de vaccin în vederea intensificării campanie de imunizare, în rândul comunităţii gay şi a personalului medical.

Simptomele pentru variola maimuţei includ febră mare, nodul inflamaţi şi o erupţie de leziuni la nivelul pielii care de regulă dispar după câteva săptămâni.

Variola maimuţei nu este la fel de contagioasă ca şi COVID, spun medicii, care insistă ca persoanele cele mai expuse să intre în izolare dacă simptome.

În România, numărul cazurilor diagnosticate a ajuns ieri la 20.Autor:
Aura Neag
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Iulie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza