Marea Britanie a obţinut acordul cu UE

Premierul britanic, David Cameron, a anunţat aseară că a obţinut, la Bruxelles, un acord ce dă un statut special al Marii Britanii în Uniunea Europeană.

Adăugat: 20 Februarie 2016
Ultima actualizare:20 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: David Cameron, premierul Marii Britanii
trimite pe mail

După compromisul obţinut, care prevede restricţii severe la sistemul social britanic pentru cetăţenii comunitari, el a promis că va face campanie astfel încât Marea Britanie să rămână în Uniune.

După două zile de negocieri intense la Bruxelles, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat azi-noapte acordul cu o susţinere în unanimintate a statelor membre.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul summit-ului, că românii care lucrează în Marea Britanie în prezent nu vor fi afectaţi de acest acord.

"Cetăţenii români care lucrează deja pe piaţa muncii din Marea Britanie, atenţie, foarte important, nu vor fi afectaţi de acest mecanism. Acesta priveşte doar eventualii lucrători care vor intra pe piaţa muncii din Marea Britanie după intrarea în vigoare a mecanismului, dar şi aceştia îşi vor recupera accesul la aceste prestaţii, gradual, pe parcursul unei perioade de patru ani", a spus Iohannis.

DECLARATIA INTEGRALA, pe prima pagină, în playerul AUDIO

Premierul britanic, David Cameron, anunţă că a obţinut un acord ce oferă ţării sale un statut special în Uniunea Europeană în schimbul rămânerii în spaţiul comunitar.

"Marea Britanie va rămâne definitiv în afara conceptului de o Europă mai integrată. Nu va face parte vreodată dintr-un superstat european. Vor fi restricţii severe la accesul la sistemele noastre sociale pentru cetăţenii europeni. Nu mai acordăm ceva pentru nimic", a avertizat el.

Premierul britanic a anunţat că va recomanda cetăţenilor săi să voteze pentru menţinerea Regatului Unit în Uniunea Europeană, în timpul campaniei pentru referendumul pe care intenţionează să îl organizeze, mai informează corespondentul RRA la Bruxelles.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza