Marea Britanie a impus noi condiţii de intrare în ţară

Marea Britanie se confruntă cu o tulpină mai contagioasă a coronavirusului, care a ajuns şi pe continent.

Adăugat: 17 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Bilanţul global al pandemiei de coronavirus a depăşit 94,5 milioane de infectări şi două milioane de morţi, potrivit Universităţii americane de Medicină Johns Hopkins.

Statele Unite au peste 23,7 milioane de cazuri confirmate până în acest moment şi mai mult de 395.000 decese.

În Europa, Franţa a trecut ieri de pragul de 70.000 de morţi, dar ţara cu cel mai negru bilanţ, aproape 89.000 de decese, rămâne Marea Britanie.

Aceasta din urmă se confruntă cu o tulpină mai contagioasă a coronavirusului, care a ajuns şi pe continent, unde se intensifică de la o zi la alta restricţiile pentru a opri atât tulpina britanică, cât şi altele două apărute în Africa de Sud şi Brazilia.

Tulpina din Brazilia este privită cu îngrijorare şi la Londra, care de mâine permite accesul în ţară doar în baza unui test negativ de COVID şi impune de asemenea intrarea în izolare a celor care sosesc.

Premierul Boris Johnson spune că noile condiţii de intrare în Marea Britanie sunt impuse de nevoia de a proteja ţara de posibile noi tulpini ale coronavirusului, în urma mutaţiilor descoperite în Brazilia.

El a prezentat noile cerinţe de intrare în Marea Britanie începând de luni.

Boris Johnson: Trebuie să aveţi dovada unui test COVID negativ făcut cu 72 de ore înainte de plecare şi trebuie să fi completat formularul privind locaţia din Marea Britanie, iar compania aeriană vă va cere aceste două documente înainte de îmbarcare.

Cei care nu respectă aceste reguli şi ajung totuşi în Marea Britanie riscă amenzi care încep de la 500 de lire sterline.

Toate persoanele care ajung în Marea Britanie începând de luni din orice ţară, inclusiv cetăţenii britanici care se întorc acasă, trebuie să intre imediat în izolare zece zile.

Izolarea poate fi redusă la cinci zile dacă persoanele în cauză îşi fac un nou test COVID la o clinică privată, iar rezultatul este negativ.

Companiile aeriene britanice, puternic afectate de pandemie, au cerut Guvernului ajutor financiar de urgenţă pentru a supravieţui.

Guvernul a promis că va sprijini acest sector, fără a oferi detalii deocamdată.

Noile reguli de intrare în Regatul Unit se vor aplica până în 15 februarie.Autor:
Aura Neag
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:
26 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza