Marcel Ciolacu: Matematic, PSD-ul în acest moment nu are majoritate

Opoziţia a votat în plen împotriva programului de lucru şi a contorizat 194 de voturi, în timp ce PSD a reuşit să adune doar 181 de voturi, ceea ce înseamnă o înfrângere pentru social democraţi şi o pierdere a majorităţii.

Adăugat: 2 Octombrie 2019
Ultima actualizare:2 Octombrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.Sursa: facebook.com/CiolacuMarcel/photos
trimite pe mail

Textul moţiunii de cenzură la adresa guvernului Dăncilă va fi citit în plenul Parlamentului mâine dimineaţă, la ora 10:00, iar dezbaterea şi votul asupra documentului sunt programate pentru joi, 10 octombrie.

Decizia a fost luată în această după-amiază de Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, după ce ordinea de zi care stabilea ca textul moţiunii să fie citit astăzi a fost repinsă în plen.

Opoziţia a votat în plen împotriva programului de lucru şi a contorizat 194 de voturi, în timp ce PSD a reuşit să adune doar 181 de voturi, ceea ce înseamnă o înfrângere pentru social democraţi şi o pierdere a majorităţii, după cum spunea preşedintele Camerei Deputaţilor, social democrat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Matematic, PSD-ul în acest moment nu are majoritate, vom vedea dacă opoziţia va avea voturile majoritare, de 233, să cadă guvernul.

Din tabăra opoziţiei, liderul PNL, Ludovic Orban, s-a arătat convins că guvernul Dăncilă va fi demis săptămâna viitoare în urma votului.

Pe de altă parte, el a apreciat că succesul repurtat de opoziţie în plenul reunit în care urma să se citească moţiunea de cenzură se datorează paşilor procedurali pe care i-a calculat, dar şi unităţii formaţiunilor care susţin moţiunea.

Ludovic Orban: Lucrul cel mai important care s-a demonstrat este faptul că opoziţia are majoritate în parlament. De asemenea, s-a demonstrat clar că guvernul Dăncilă este în minoritate în Parlament.

Birourile Permanente Reunite au decis că moţiunea de cenzură se va citi mâine în plen şi se va dezbate şi vota săptămâna viitoare.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Octombrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza