MApN îşi prezentă bilanţul pe 2016. Preşedintele şi premierul, aşteptaţi la eveniment

La sediul Ministerului Apărării Naţionale, astăzi va fi prezentat bilanţul Armatei României pe anul 2016.

Adăugat: 28 Februarie 2017
Ultima actualizare:28 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vor fi trecute în revistă principalele activităţi, exerciţiile militare la care a participat Armata în cadrul NATO, eforturile pentru întărirea Flancului de Est al Alianţei Nord-Atlantice şi demersurile pentru modernizarea structurilor terestre, aeriene şi navale.  

Înfiinţarea comandamentelor de nivel de divizie şi brigadă în cadrul flancului de est al NATO, dar şi operaţionalizarea bazei de la Deveselu ca parte a sistemului de apărare antirachetă sunt principalele realizări ale Armatei României în 2016.

La Craiova avem de anul trecut o brigadă ce va fi operaţionalizată cu trupe din Alianţă, sub comanda, în acest moment, a unui general veteran al teatrelor de operaţii din Afganistan şi Irak.

Se va prezenta şi efortul depus în cadrul misiunii NATO din Afganistan, dar şi cooperarea dintre Direcţia Generală de Informaţii a Apărării şi structurile de intelligence din România pentru combaterea terorismului. Adăugăm şi sosirea la baza de la Feteşti a aeronavelor multirol F16.

Probabil că subiecte sensibile cum sunt înzestrarea forţelor navale şi terestre vor fi prezentate fără prezenţa presei.

Pentru Marina Militară, echiparea celor două fregate cumpărate acum aproximativ opt ani a fost din nou întârziată anul trecut.

Probabil se vor prezenta din nou eforturile pentru repararea şi întreţinerea tehnicii vechi şi, ca o reuşită în planul achiziţiilor, noile uniforme pentru militari.  

La bilanţul MApN sunt aşteptaţi să participe preşedintele Klaus Iohannis, premierul Sorin Grindeanu, ministrul apărării, Gabriel Leş şi şeful Statului Major General, generalul Nicolae CiucăAutor:
Radu Dobriţoiu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza