Manifestaţii antiguvernamentale declanşate de cazul Caracal

La București au avut loc manifestaţii antiguvernamentale la Bucureşti, declanşate de cazul Caracal.

Adăugat: 28 Iulie 2019
Ultima actualizare:28 Iulie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Arhivă
trimite pe mail

Câteva mii de persoane au protestat sâmbătă seara, în Bucureşti, faţă de nepăsarea instituţiilor statului.

Oamenii au mărşăluit din faţa Guvernului până la Ministerul de Interne

Câteva zeci de persoane se mai află acum în faţa Ministerului de Interne, iar numărul lor scade vizibil. Aceşti au aprins candele şi au depus flori pe treptele din faţa ministerului.

Au fost scandate lozinci anti-PSD şi anti-guvernamentale şi s-a cerut demisia actulului executiv. De fapt, protestatarii au fost revoltaţi de ceea ce ei au numit incompetenţa instituţiilor statului care au gestionat prost situaţia de la Caracal, ceea ce a provocat o tragedie.

Protestul a început la ora 19:00 în Piaţa Victoriei, în faţa guvernului, acolo unde s-au strâns câteva sute de persoane.

La ora 20:00, protestatarii au plecat pe jos, pe Calea Victoriei, pe care au blocat-o în totalitate, şi au ajuns în Piaţa Revoluţiei la Ministerul de Interne. Printre protestatari l-am remarcat şi pe filosoful Mihail Şora.

Un scurt incident a avut loc în faţa Ministerului de Interne, când protestatarii au alungat de aici echipa televiziunii Antena 3, care a fost protejată de jandarmi.

Manifestaţii de protest faţă de modul în care a fost gestionat cazul de la Caracal au avut loc aseară şi la Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Brăila sau Alexandria.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Iulie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza