Manifestări dedicate Zilei Europei, în România

În România au loc diverse activităţi artistice, concursuri sportive sau de cultură generală, festivaluri, care doresc să evidenţieze rolul fiecărei ţări din Uniune.

Adăugat: 9 Mai 2015
Ultima actualizare:9 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Manifestări de Ziua Europei
trimite pe mail

Manifestările dedicate Zilei Europei, sărbătorită în fiecare an la 9 mai, au început încă de vineri în toate statele membre ale Uniunii Europene.

În România se desfăşoară diverse activităţi artistice, concursuri sportive sau de cultură generală, festivaluri, care doresc să evidenţieze rolul fiecărei ţări din Uniune.

La Bucureşti, circulă o garnitură de metrou cu simbolurile europene, iar 16 staţii au fost regândite să reprezinte ţări europene.

Peste 50 de filme rulează în cadrul Festivalul Filmului European, iar în Parcul Cişmigiu va fi deschis un târg al statelor membre ale Uniunii Europene.

Sâmbătă, cinci fanfare europene vor susţine recitaluri în Parcul Unirii, Parcul Cişmigiu, Parcul Herăstrău şi Piaţa Universităţii.

Evenimente similare vor avea loc pe tot parcursul acestei luni, organizate în cooperare cu Reprezentanţa Comisiei Europene şi cu reţeaua sa de informare locală, Europe Direct.

Recepție la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis va oferi azi, la Palatul Cotroceni, o recepţie la care sunt aşteptaţi peste 1.000 de invitaţi, printre care foştii şefi de stat, Regele Mihai, premierul, miniştri, parlamentari, sportivi, ambasadori, dar şi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Acces gratuit la muzee și teatru în Pitești

De Ziua Europei, piteştenii au acces gratuit la muzee şi teatru.

Astfel, toate secţiile Muzeului Judeţean Argeş, Muzeul Goleşti şi Vila Florica din Ştefăneşti îşi deschid porţile pentru cei care doresc să afle mai multe despre artă, ştiinţe ale naturii, istorie, etnografie şi folclor.

De asemenea, accesul în sala de spectacole a Teatrului "Alexandru Davial" din Piteşti va fi liber pentru spectacolul de sâmbătă, 9 Mai, de la ora 19:00, transmite corespondentul RRA, Cristian Matei.

Porți deschise la Prefectura Suceava

Prefectura Suceava îşi deschide porţile pentru public, astăzi, începând cu ora 10:00.

Acţiunea vizează promovarea valorilor europene în rândul copiilor.

Ziua Europei este sărbătorită la 9 mai, pentru a omagia momentul în care s-a făcut primul pas pentru crearea Uniunii Europene de astăzi.

În 1950, pe 9 mai, ministrul francez de externe, Robert Schuman, a citit la Paris o declaraţie prin care chema Franţa, Germania şi alte patru state europene să-şi pună în comun producţiile de cărbune şi oţel, făcând astfel imposibil un nou război.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza