Manifestări care marchează 79 de ani de la Pogromul de la Iaşi

Seria evenimentelor va fi deschisă cu expoziţia "Oraşul în fotografii", care este un omagiu adus victimelor asasinatelor în masă

Adăugat: 28 Iunie 2020
Ultima actualizare:29 Iunie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Iaşi, continuă astăzi manifestările comemorative organizate pentru a marca 79 de ani de la Pogromul din acest oraş.

15.000 de oameni au murit în iunie 1941, în urma celui mai mare masacru comis în România asupra evreilor.

Seria evenimentelor a fost deschisă cu expoziţia "Oraşul în fotografii", care este un omagiu adus victimelor asasinatelor în masă.

Ce manifestări vor fi luni la Iaşi, aflăm de la preşedinta interimară a Comunităţii locale a Evreilor, Benjamina Vladcovschi.

Benjamina Vladcovschi: La Cimitirul Evreiesc va avea loc ceremonia de comemorare a 79 de ani de la Pogromul de la Iaşi. Se vor depune coroane la Monumentul Victimelor de către autorităţile locale, Comunitatea Evreilor, Administraţia Prezidenţială, ambasade şi prieteni ai comunităţii. De asemenea, se vor rosti rugăciuni de pomenire a victimelor Pogromului. Printre invitaţi se vor afla domnul Iancu Zuckerman, supravieţuitor al Trenurilor Morţii, domnul Adrian Cioflâncă, director al Centrului pentru Studierea Istoriei Evreilor din România, domnul Alexandru Florian, director al directorul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România, "Elie Wiesel".Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Iunie 2020
Ultima actualizare:
29 Iunie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza