"Mândri că suntem români", sloganul Alianţei PSD-UNPR-PC

Coordonatorul campaniei, Liviu Dragnea spune că s-a ales acest slogan pentru că exprimă sfârşitul unei perioade în care România a fost denigrată la Bruxelles, iar românilor li s-a cerut să fie umili.

Adăugat: 12 Mai 2014
Ultima actualizare:12 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, lider PSD
trimite pe mail

Agenda candidaţilor la alegerile europarlamentare din 25 mai

►Renate Weber, europarlamentar PNL participă luni la o  dezbatere cu reprezentanţi ai societăţii civile, eveniment organizat de Fundaţia pentru o socitate deschisă.

►Candidatul UDMR pentru Parlamentul European, Iuliu Winkler se află în turneu electoral în Arduşat, Ulmeni şi Coştiui- Maramureş, iar  liderul formaţiunii, Kelemen Hunor are o conferinţă de presă la ora 16.00 în judeţul Harghita.

►Liderii social democraţii Victor Ponta şi Liviu Dragnea se vor întâlni, luni, cu presa buzoiană,  la ora 15, 30.

►Candidatul independent Mircea Diaconu continuă ocolul României în  22 de zile de turneu electoral. De la ora 11.00, în Timişoara, Mircea Diaconu are întâlniri electorale  în  Piaţa Operei.

►Fostul deputat Dănuţ Liga, candidat independent, invită presa, luni, de la ora 13, 30 la Teatrul Elisabeta din Bucureşti unde, spune el,  vor fi prezente persoanalităţi din  lumea artistică. 

 "Mândri că suntem români"

 "Mândri că suntem români" este unul dintre sloganurile pe care Alianţa PSD-UNPR-PC îl prezintă electoratului în aceste zile.

Coordonatorul campaniei, Liviu Dragnea spune că această alegere exprimă sfârşitul unei perioade în care România a fost denigrată la Bruxelles, iar românilor li s-a cerut să fie umili.  

"Această ţară merită să aibă aceleaşi drepturi ca orice ţară din Europa. Acest popor merită să fie respectat ca oricare alt popor din UE. Această naţiune trebuie să aibă aceeaşi demnitate ca orice altă naţiune din Europa. Asta înseamnă 'mândri că suntem români", a afirmat Dragnea, potrivit corespondentului RRA Dorin Corpade.

Corneliu Vadimim Tudor: Edificiul Europei unite trebuie consolidat

Liderul PRM, Corneliu Vadimim Tudor participă la scrutinul din 25 mai pentru un nou mandat.

Prezent la Iaşi, el a afirmat că "edificiul Europei unite trebuie consolidat". 

"Eu am fost mai sceptic la începutul anilor '90, pentru că nu îmi era foarte clar către ce se vor îndrepta românii mei. Dar când am văzut despre ce este vorba, nu numai că am semnat toate documentele necesare consensului naţional, dar le-am redactat eu cu mâna mea. Noi suntem în Europa înainte de naşterea Europei, prin urmare, în întunericul viitorului, acest proiect generos al Uniunii Europene este singurul far călăuzitor", a afirmat el, citat de corespondentul Ştefan Daraban.   

Monica Macovei îndeamnă electoratorul să meargă la vot

Monica Macovei candidează din partea PDL pentru un nou mandat.

Prezentă la Oradea, ea a explicat de ce ar trebui ca toţi românii cu drept de vot să participe la scrutinul din 25 mai. 

Monica Macovei: Un motiv pentru fiecare din cei care se gândesc să nu meargă la vot este că, dacă ei nu merg la vot, viitorul lor şi al copiilor lor va fi decis de cei care votează pe mălai şi pe un pui. Dacă asta vor, să decidă, dar să fie conştienţi că asta se întâmplă cu viitorul lor şi al copiilor lor. Şi un alt motiv pentru care trebuie să mergem la vot este că puterea trebuie împărţită. 

Declaraţia a fost consemnată de Stelian Radu Cacuci.  

Caravana candidaţilor UDMR la Parlamentul European a trecut şi pe la Festivalul Minorităţilor Naţionale din Sălaj.

Eurodeputatul Iuliu Wincler le-a cerut celor prezenţi la eveniment să voteze UDMR, pentru ca maghiarii din România să aibă o reprezentare puternică la Bruxelles, se arată într-un comunicat.   

Actorul Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile europarlamentare, îşi continuă turneul electoral denumit "Ocolul României în 22 de zile", la volanul maşinii sale ARO.

La Petroşani, el a declarat că este sceptic cu privire la şansele sale de a ajunge europarlamentar.

Potrivit corespondentului RRA, Ilie Pintea, Mircea Diaconu s-a arătat deranjat de cheltuielile mari pe care unii candidaţi le afişează în această perioadă şi spune că le va cere tuturor competitorilor să declare public ce buget au avut în aceste alegeri.  

"La ce trebuie banii aceştia aruncaţi? Am şi eu această întrebare. Şi o am la final, pentru că pe traseu începe să mă supere din ce în ce mai tare lucrul acesta. O recepţionez fizic, o văd, văd opulenţa aceasta şi prostia aceasta şi o să zic şi eu la final: 'haideţi să spunem toţi cât ne-a costat şi ce am făcut' şi vă spun şi eu cât a costat motorina. Că de dormit, cele mai multe nopţi mă mai ia câte cineva acasă, vă spun sincer", a afirmat Diaconu. 

Liberalii pregătesc o strategie economică pentru următorii ani.

Aflat în turneu electoral, liderul PNL, Crin Antonescu spune că la sfârşitul săptămânii liberalii vor lansa un document politic, cu elementele unui nou model economic pentru România.  

"Nu mai putem întârzia răspunsul la întrebarea: ce vrem să facem cu România? Care sunt opţiunile noastre majore? Care sunt obiectivele pe care cu toţii să convenim că le urmărim? Dincolo de scandalurile cu care ne-am obişnuit, este nevoie să adunăm forţele pentru ca România să fie bine reprezentată în anii următori, în propriile sale autorităţi, în parlament, în guvernare, în Parlamentul European, în diplomaţie ş.a.m.d", a afirmat el, citat de corespondentul Radio România, Ştefan Daraban.   

Partidul Mişcarea Populară militează pentru unirea Basarabiei cu Romania

Lupta împotriva corupţiei şi depolitizarea instituţiilor - sunt două din temele pe care Partidul Mişcarea Populară mizează în campania pentru alegerile europarlamentare. O altă temă: unirea Basarabiei cu Romania.

"Partidul Mişcarea Populară vrea ca românii de pe cele două maluri ale Prutului să fie împreună" - spune, în pliantul de prezentare a candidaţilor, liderul formaţiunii Eugen Tomac. Sub sloganul "Ridicăm România", PMP prezintă pentru 25 mai o listă de candidaţi tineri, cu forţă, energie şi curaj.Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza