Mandatul preşedintelui Iohannis la Summitul de la Bruxelles: Nu acceptăm discriminare

România doreşte ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, dar nu va accepta discriminări în privinţa acordării beneficiilor sociale.

Adăugat: 18 Februarie 2016
Ultima actualizare:18 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

România doreşte ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, dar nu va accepta discriminări în privinţa acordării beneficiilor sociale.

Acesta este mandatul cu care preşedintele Klaus Iohannis va participa la summitul care începe, astăzi, la Bruxelles, pe tema propunerilor Londrei de reformă a forului comunitar.

Precizarea a fost făcută, aseară, la televiziunea publică.

"Noi nu acceptăm să apară o discriminare. Nu putem să acceptăm că cineva care vine din România este altfel tratat decât cineva care vine, nu ştiu, din Spania sau din Italia", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Consiliul European mai are pe agendă problema imigraţiei şi a repartizării refugiaţilor între statele membre ale Uniunii, după cum precizează corespondentul RRA la Bruxelles, Cerasela Rădulescu.

La discuţii era aşteptat şi premierul Turciei, Ahmet Davuto?lu, care şi-a anulat participarea în urma atentatului comis aseară, la Ankara, atentat soldat cu cel puţin 28 morţi şi 61 de răniţi.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza