Mandatul de arestare a lui Marian Vanghelie, prelungit

Mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Marian Vanghelie a fost prelungit cu 30 de zile de judecătorii Instanţei Supreme, în dosarul în care acesta este cercetat pentru corupţie.

Adăugat: 8 Aprilie 2015
Ultima actualizare:9 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Marian Vanghelie
trimite pe mail

UPDATE Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Procurorii au cerut azi,  prelungirea arestării preventive pentru Marian Vanghelie, în dosarul în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

DNA a solicitat magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă emis pe numele primarului suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, în dosarul în care acesta este cercetat pentru corupţie.

De asemenea, procurorii au mai cerut prelungirea arestului şi în cazul vărului său, Mircea-Sorin Niculae. Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

"În perioada 2007 - prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obţină, pentru societăţile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte", susţine DNA.

"Comisionul" respectiv a fost plătit de către omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului) şi al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

Anchetatorii au constatat că o parte a 'comisionului' a fost plătit prin cedarea a două imobile noi în favoarea unor persoane apropiate edilului.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea, Simona Mihăescu
Reporter:
Diana Surdu
Adăugat:
8 Aprilie 2015
Ultima actualizare:
9 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza