Managerul TAROM, suspendat

Consiliul de Administraţie al TAROM l-a suspendat din funcţia de manager responsabil pe belgianul Christian Heinzmann, dar acesta îşi păstrează poziţia de director general al companiei.

Adăugat: 18 Martie 2016
Ultima actualizare:18 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a afirmat că au fost identificate numeroase deficienţe în activitatea TAROM.

Decizia Consiliului de Administraţie intră în vigoare de marţi şi se traduce prin retragerea calităţii de coordonator în activitatea curentă a companiei, fiind cel mai important aspect din contractul de manager privat, informează redactorul RRA.

Christian Heinzmann va rămâne, practic, doar cu atribuţii în gestionarea problemelor comerciale ale TAROM şi nu se mai poate implica în strategia de zbor.

Directorul general TAROM nu a îndeplinit obiectivele din contractul de management, nu a realizat bugetul de venituri şi cheltuieli care prevedea anul trecut o pierdere de opt milioane de lei, dar TAROM a terminat anul trecut cu o pierdere de 40 de milioane de lei, asta în condiţiile scăderii preţului la kerosen.

Totodată, au fost identificate probleme în privinţa resurselor umane, 25% din personalul tehnic TAROM a avut anul trecut concedii medicale care totalizează 1.500 de zile.

Luni este programată o nouă întâlnire a Consiliului de Administraţie şi se va lua în discuţie din nou revocarea din ambele funcţii, pentru că la şedinţa de astăzi Christian Heinzmann s-a ridicat din sală, a plecat şi astfel nu a mai fost asigurat cvorumul, după cum a anunţat ministrul transporturilor, Dan Costescu.Autor:
Alexandru Lancuzov
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza