Managerul CFR a demisonat după trei luni de mandat

Managerul privat de la CFR S.A., Dimitris Sophocleus, şi-a dat demisia, luni, după trei luni şi jumătate de mandat, a confirmat pentru Radio România purtătorul de cuvânt al instituţiei, Oana Brânzan.

Adăugat: 15 Aprilie 2013
Ultima actualizare:16 Aprilie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Demisia vine la scurt timp după ce Adunarea Generală a Acţionarilor i-a respins managerului planul revizuit de administrare a companiei.

La începutul lunii, Dimitris Sophocleus reclama faptul că CFR SA are mari probleme financiare şi că are conturile blocate de ANAF. Activitatea din ultimele luni a societăţii este vizată şi de o anchetă a Corpului de Control al ministrului Transporturilor.

În 14 ianuarie 2013, Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR l-a numit pe Dimitris Sophocleos în funcţia de director general al companiei, în conformitate cu prevederile art.35 (1) din Ordonanţa de Urgenţă nr.109/30.11.2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii, luni, de CFR, în cei 25 de ani de activitate el a fost atât în conducerea unor companii de stat cât şi private din România.

Conform sursei citate, Dimitris Sophocleos a caracterizat CFR "drept un diamant încă neşlefuit al economiei naţionale".

" CFR SA este o companie care poate fi caracterizată ca un diamant încă neşlefuit al economiei naţionale". Dimitris Sophocleos.Experienţa profesională acumulată în cei 25 de ani de activitate, în domenii precum audit, shipping, telecomunicaţii şi farmaceutic, l-a propulsat şi în ierarhia unor companii de stat şi companii publice din România, precum Romtelecom şi AD Pharma, unde a deţinut funcţia de director financiar executiv.

Dimitris Sophocleos are 46 de ani, este cetăţean grec-cipriot, de profesie economist si consideră că CFR este "un diamant neşlefuit al economiei româneşti".Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Aprilie 2013
Ultima actualizare:
16 Aprilie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza