Managerii de spitale nu pot avea funcții de conducere în partide

Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, ordonanţa de urgenţă privind managerii de spitale, adoptată anul trecut de guvernul Cioloş.

Adăugat: 23 Mai 2017
Ultima actualizare:23 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Postul de manager al unui spital nu va putea fi ocupat de o persoană care are funcţie de conducere într-un partid, dar poate fi deţinut de cineva care este simplu membru al unei formaţiuni politice, potrivit votului dat astăzi de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Deputaţii au aprobat astfel, cu amendamente, ordonanţa de urgenţă privind managerii de spitale, adoptată anul trecut de guvernul Cioloş.

Preşedintele Comisiei pentru sănătate, deputatul PSD Florin Buicu, a explicat că textul iniţial era neconstituţional, în condiţiile în care legea fundamentală prevede dreptul oricărei persoane de a face politică.

Şi UDMR a sprijinit modificările aduse ordonanţei, în timp ce PNL, USR şi PMP au susţinut forma iniţială a actului normativ.

În plus, liberalii au anunţat că vor contesta proiectul la Curtea Constituţională, transmite redactorul Angela Matei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza