Mamele vor lua indemnizații majorate din 1 iulie

Ministrul Muncii a anunțat în Parlament că majorarea indemnizațiilor pentru mame se va aplica cu data de 1 iulie.

Adăugat: 26 Aprilie 2016
Ultima actualizare:26 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii
trimite pe mail

Legea privind majorarea indemnizaţiilor pentru mame va fi aplicată de la 1 iulie, a declarat, astăzi, ministrul muncii, Dragoş Pîslaru, la parlament.

În faţa Comisiilor pentru muncă, familie şi protecţie socială, Pîslaru a spus că această măsură va costa bugetul de stat peste 200 de milioane de lei.

"Suntem în discuţii cu Ministerul de Finanţe pentru a identifica resursele care să ne permită implementarea legii la termenul stabilit prin lege. Este vorba despre 3.000 de părinţi şi este vorba de un impact de circa 226 de milioane de lei pentru acest an. La rectificarea bugetară, practic, la ce ne uităm cu toţii, este ce bugete au fost executate în integralitatea lor, aşa cum au fost ele programate în momentul în care s-a elaborat bugetul, iar dacă sunt locuri în care nu s-au cheltuit banii, în mod evident, vor fi făcute realocări", a spus Dragoş Pîslaru.

Din august, vor fi majorate salariile bugetarilor care primesc, în prezent, salariu minim pe economie, în baza unei ordonanţe la care se lucrează în prezent, a mai spus ministrul muncii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza