Maior: Roşia Montană, o problemă de securitate naţională din perspectiva SRI

Directorul SRI, George Maior, a declarat că instituţia pe care o conduce monitorizează problema de la Roşia Montană încă din anul 1999, pentru care a transmis până în prezent peste 500 de informări.

Adăugat: 30 Septembrie 2013
Ultima actualizare:30 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Directorul SRI, George Maior, a declarat, luni, după discuţiile din comisia parlamentară de control, că în cazul protestelor legate de subiectul Roşia Montană au fost tentative ale unor "structuri extremiste eco-anarhiste" de a deturna şi exploata protestele.
    
Maior a spus că SRI a acordat atenţie acţiunilor interesate menite să influenţeze actul decizional în cazul Roşia Montană.
    
El a precizat că au fost realizate peste 500 de informări din ianuarie 1999 până în septembrie 2013 care au fost remise celor peste 120 de persoane care s-au aflat în funcţii pe parcursul acestor ani.
    
Şeful SRI a menţionst că Serviciul a avut în vedere inclusiv asupra demersurilor unor structuri "eco-anarhiste" în scopul de a deturna caracterul protestelor pe subiectul Roşia Montană.
    
"SRI a acordat atenţie acţiunilor interesate menite să influenţeze actul decizional, precum şi tentativelor unor structuri extremiste eco-anarhiste de a exploata sau de a deturna mişcările protestare, de altfel legitime", a declarat Maior.

Şeful SRI a mai precizat că instituţia pe care o conduce nu se poate pronunţa asupra oportunităţii implementării proiectului.

"Responsabilitatea SRI este să sprijine cu informaţii actul decizional", a subliniat George Maior.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Cătălin Purcaru
Adăugat:
30 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza