Maior la Comisia parlamentară: Mi-am făcut foarte bine datoria în calitate de director al SRI

George Maior a fost audiat în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

Adăugat: 27 Februarie 2018
Ultima actualizare:27 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: George Maior, fost director SRI
trimite pe mail

UPDATE Fostul director al Serviciului Român de Informaţii, George Maior, actual ambasador al României în Statele Unite ale Americii, a fost audiat, astăzi, timp de şase ore, de Comisia Parlamentară pentru Controlul Activităţii SRI.

George Maior a fost invitat să răspundă unor întrebări legate de posibila implicare a SRI în activităţi care ar fi depăşit sfera de competenţă a Serviciului:

"Au fost foarte multe întrebări legate de relaţia Serviciului cu justiţia, dacă anticorupţia este o problemă de securitate naţională, aşa cum a fost definită de CSAT, de întâlnirile cu membri ai Guvernului, oameni politici, de aserţiunile unor persoane care au venit la Comisie în legătură cu presa. Am rămas înţeleşi că orice altă problemă suplimentară voi răspune întotdeauna cu bună credinţă la ea", a spus George Maior. 

------------------------------------------------------------

Fostul director al Serviciului Român de Informaţii, ambasadorul României la Washington, George Maior, este audiat la această oră în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

De aproximativ două ore, ambasadorul George Maior este audiat în comisie.

Înainte de începerea şedinţei, fostul director al SRI a declarat că în toată perioada în care s-a aflat la conducerea instituţiei a acţionat în baza legii

Mai mult, SRI a devenit una dintre cele mai apreciate instituţii din domeniu la nivel glohal, a subliniat George Maior.

"Consider că mi-am făcut foarte bine datoria în calitate de director al SRI. Serviciul a ajuns una dintre cele mai respectate instituţii în comunitatea de servicii de informaţii, occidentală şi nu numai. Consider că întotdeauna am acţionat în spiritul legalităţii... Am venit de bună-credinţă să răspund la toate întrebările Comisiei", a spus George Maior.

Fostul director al SRI ar urma să le prezinte parlamentarilor din comisie un document privind activitatea instituţiei pentru toată perioada în care s-a aflat la conducerea Serviciului.

Discuţiile din comisie se desfăşoară în contextul în care mai multe persoane audiate până acum au vorbit despre implicarea SRI în activitatea unor instituţii ale statului.

Trebuie spus că audierea ambasadorului a fost programată încă de la începutul lunii, după întâlnirea dintre George Maior şi preşedintele comisiei, senatorul social-democrat Claudiu Manda.

Fostul director al SRI, George Maior, afirma la acel moment că nu are nicio reţinere să se prezinte la invitaţia comisiei şi preciza că este în interesul tuturor să fie clarificate anumite aspecte prezentate în spaţiul public. Săptămâna viitoare este aşteptat la Comisia pentru controlul activităţii SRI şi fostul adjunct al instituţiei, Florian Coldea.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza