Maior: Îi voi înainta demisia viitorului preşedinte

Şeful SRI, George Maior, a declarat că nu i s-a propus să fie prim ministru şi că dimpotrivă, i se pare normal ca după alegerea viitorului preşedinte să-şi înainteze demisia.

Adăugat: 3 Octombrie 2014
Ultima actualizare:3 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: George Maior, şeful SRI
trimite pe mail

Seful SRI George Cristian Maior a declarat astăzi, la Timişoara, că în opinia sa serviciile secrete nu trebuie să se implice deloc în politică.

Acesta a afirmat  că  garantează faptul că instituţia pe care o conduce nu face decât să acţioneze în parametri de independenţă şi neutralitate în contextul luptei politice pentru preşedinţie.

George Maior a mai adăugat faptul că nu i s-a propus şi nu a discutat cu nimeni ideea de a fi prim ministru şi că dimpotrivă, i se pare normal ca după alegerea viitorului preşedinte să-şi înainteze demisia, rămânând la latitudinea şefului statului dacă activitatea sa în fruntea acestui serviciu va continua sau nu.  

"Nu mi s-a propus niciodată şi nu am discutat cu nimeni ideea de prim-ministru, ba, dimpotrivă, eu cred că e normal ca viitorul preşedinte să decidă în privinţa serviciilor de informaţii. Din punctul meu de vedere, voi merge spre noul preşedinte, îmi voi prezenta demisia şi el va decide dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu să continue sau nu", a declarat Maior.

George Maior, care a fost distins astăzi cu titlul de "Doctor Honoris Causa" al Universităţii de Vest din Timişoara, a vorbit în discursul său despre importanţa informaţiei în contextual unei evoluţii incerte a lumii geopolitice şi sociale.

Acesta a spus că ceea ce SRI poate face este să capteze informaţiile bune, să le analizeze corect şi să le transmită către decidenţi pentru a acţiona pe un teren mai sigur. 
 Autor:
Alina Bujancă
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
3 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza