Maia Sandu: Integrarea europeană, singura opţiune pentru întărirea democraţiei în R.Moldova

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit din nou României pentru sprijinul necondiţionat oferit şi a relansat apelul pentru susţinerea ţării sale, dar şi a Ucrainei în faţa agresiunii Rusiei.

Adăugat: 11 Decembrie 2022
Ultima actualizare:11 Decembrie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Maia Sandu, președinta Republicii Moldova
trimite pe mail

Integrarea europeană este singura opţiune pentru întărirea democraţiei în Republica Moldova, a reafirmat preşedinta Maia Sandu, în cadrul unei conferinţe organizate la acest sfârşit de săptămână de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Ea a mulţumit din nou României pentru sprijinul necondiţionat oferit şi a relansat apelul pentru susţinerea ţării sale, dar şi a Ucrainei în faţa agresiunii Rusiei.

O victorie ucraineană ar crea şi pentru Republica Moldova premisele încheierii paşnice a conflictului îngheţat din Transnistria, dar ar reprezenta şi o victorie a întregii lumi libere, a mai spus, astăzi, Maia Sandu.

Maia Sandu: Războiul barbar al Rusiei împotriva Ucrainei ne-a arătat încă o dată cât de fragile sunt securitatea şi democraţia ţării noastre. Planurile Kremlinului de a reface, într-un fel sau altul, Uniunea Sovietică reprezintă o ameninţare directă la adresa libertăţii şi democraţiei noastre. Războiul Rusiei în Ucraina constituie un pericol major pentru întreaga lume democratică. Regimurile autoritare din toată lumea, chiar dacă unele nu susţin deschis războiul Rusiei, îşi doresc ca lumea democratică să fie slăbită în acest război.

În cadrul conferinţei "Europa după războiul din Ucraina. Perspective, viziuni, strategii, proiecte", preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit ieri, la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Premiul "România Europeană", acordat de Iniţiativa pentru Cultură Democratică Europeană, transmite corespondentul RRA, Claudiu Pădurean.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Decembrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza