MAI prezintă bilanţul pe 2016. Fenomenul infracţional din România s-a redus

reducerea criminalităţii economico-financiare, dar şi siguranţa cetăţenilor, prioritare pentru ministerul de Inetrne, Carmen Dan.

Adăugat: 15 Martie 2017
Ultima actualizare:15 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Daniela Dan, ministrul de Interne
trimite pe mail

Aceasta a declarat, azi, la prezentarea bilanţului Ministerului Afacerilor Interne pe anul trecut, că fenomenul infracţional din România s-a redus considerabil în 2016 şi a continuat să scadă pentru al cincilea an consecutiv.

Carmen Dan a mai precizat că, o prioritate a mandatului său este siguranţa în apropierea şcolilor, dar şi reducerea criminalităţii economico-financiare.

Reporterul RRA, Cătălin Purcaru este la bilanţul Ministerului de Interne şi transmite de la sediul MAI. 

Într-adevăr, vorbim de o scădere în anul 2016 cu peste 45.000 a numărului de infracţiuni faţă de anul 2015. Cifrele bilanţului arată că numărul infracţiunilor de tâlhărie a scăzut cu 5%, iar al celor de furt, cu 11%. Acest lucru /adoptării/ de către angajaţii MAI a măsurilor necesare pentru un sistem eficient de ordine şi siguranţă publică, prin prezenţa activă în zonele şi mediile cu risc /.../, precum şi prin pregătirea anti-infracţională a cetăţenilor.

În privinţa prevenirii traficului de persoane, au fost desfăşurate 1979 de acţiuni, de care au beneficiat peste 1,4 milioane de persoane.

Printre priorităţile instituţiei pentru acest an prezentate de ministrul Carmen Dan, se află asigurarea unui grad ridicat de protecţie a cetăţenilor şi a patrimoniului şi creşterea capacităţii ministerului de gestionare a situaţiilor de urgenţă, cu accent pe informarea cetăţenilor.

Ministrul Carmen Dan a precizat că deficitul de personal reprezintă o problemă care a îngreunat activitatea instituţiei, chiar dacă rezultatele obţinute anul trecut au fost notabile.

La eveniment participă preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu, directorul SRI, Eduard Hellvig, şi primarul general al capitalei, Gabriela Firea.
 Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza