Mai mulţi cetăţeni maghiari, declaraţi "indezirabili" de către autorităţile române

Autorităţile române au decis nepermiterea intrării în ţară a unor cetăţeni ungari din patru formaţiuni, inclusiv Jobbik, urmând să fie făcute demersurile necesare pentru ca aceştia să fie declaraţi indezirabili.

Adăugat: 14 Martie 2014
Ultima actualizare:15 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Gábor Vona, preşedintele Partidului Jobbik
trimite pe mail
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a făcut o declaraţie de presă, vineri seară, în care a anunţat că mai mulți cetățeni maghiari care fac parte din patru formațiuni extremiste, printre care Jobbik și Garda Maghiară, sunt indezirabili în România.
 
"În urma activităţii de evaluare a riscului la adresa ordinii publice şi a securităţii naţionale, în conformitate cu dispoziţiile legale a legislaţiei comunitare, autorităţile române competente au luat decizia instituirii unor măsuri preventive în vederea preîntâmpinării unor evenimente de natură a afecta ordinea publică şi securitatea naţională. Astfel, au fost instituite măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României şi s-a solicitat instanţei competente declararea ca indezirabili pentru un număr de cetăţeni ungari, care desfăşoară în ţara noastră activităţi cu caracter extremist în favoarea organizaţiilor Noua Gardă Ungară, Mişcarea de Tineret din cele 64 de Comitate, Oastea Haiducilor şi Jobbik", a declarat Dajbog.
 
Referitor la preşedintele Jobbik, Vona Gabor, purtătorul de cuvânt al MAI a spus că nu poate furniza informaţii, pentru că pe rolul Ministerului Public se află, în faza implementării, o cauză penală.

Amintim că preşedintele Traian Băsescu a solicitat Guvernului şi Parlamentului, să interzică printr-un act normativ prezenţa în România a partidului maghiar de extremă dreaptă Jobbik.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
14 Martie 2014
Ultima actualizare:
15 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza