Mai multe țări europene își întăresc măsurile de securitate la granițe

Măsuri sporite de securitate vor fi luate în Marea Britanie, Italia și Ungaria, după atentatele teroriste din capitala Franței.

Adăugat: 15 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:15 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mai multe state europene au anunţat că-şi întăresc măsurile de securitate la graniţe, ca urmare a atacurilor de la Paris.

Spania a precizat că-şi menţine nivelul de alertă teroristă la patru, din cinci posibil, iar alerta în Marea Britanie va rămâne la stadiul de "risc sever".

Italia este la un pas de nivelul de maximă alertă.

Măsuri sporite de securitate au fost luate şi în Ungaria, unde astăzi este şi zi de doliu naţional în memoria victimelor atentatelor.

Drapelul Ungariei a fost arborat, astăzi, cu onoruri militare, în Piaţa Kossuth din faţa parlamentului ungar, după care a fost coborât în bernă, la ceremonial participând şi premierul Viktor Orban.

Şeful executivului de la Budapesta a decis ieri ca astăzi să fie zi de doliu naţional în Ungaria în memoria victimelor atentatelor din Franţa, pe clădirile instituţiilor publice fiind amplasate steaguri negre, iar drapelele Ungariei şi ale Uniunii Europene sunt arborate în bernă.

Autorităţile ungare au decis să consolideze măsurile de securitate pe teritoriul ţării, după evenimentele din Franţa, fiind trimişi mai mulţi poliţişti pe spaţiul public, precum şi în zona unor obiective importante, cum ar fi aeroporturile, gările sau centrala nucleară de la Paks, iar la frontiere se desfăşoară controale mai stricte.

Congresul partidului de guvernământ Fidesz, care urma să fie organizat astăzi, a fost amânat, dar meciul de fotbal dintre echipele Ungariei şi Norvegiei va avea loc diseară la Budapesta, fiind însă introduse măsuri sporite de securitate pe stadion şi în afara acestuia.Autor:
Emil Groza
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza