Mai multe persoane din conducerea SRR, urmărite penal

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au hotărât urmărirea penală faţă de mai multe persoane din conducerea SRR.

Adăugat: 23 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:23 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au hotărât efectuarea urmăririi penale faţă de mai multe persoane din conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune pentru prezumtive infracţiuni de abuz în serviciu şi conflict de interese.

Potrivit comunicatului de presă remis de Parchet, sunt vizaţi preşedintele-director general Ovidiu Miculescu şi membri din actualul şi fostul Consiliu de Administraţie, Alexandru Bertzi, Adrian Moise, Adelina Rădulescu, Ileana Savu şi Ana Florea.

Aceleaşi măsuri fuseseră dispuse, anterior, faţă de Demeter Andras Istvan, Mirela Fugaru, Mihai Voicu, Stejărel Olaru şi Doina Moşneag.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment, a rezultat că în perioada iulie 2011 - ianuarie 2014, ei ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie în urma cărora ar fi fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii şi ar fi obţinut, astfel, în mod ilegal, foloase patrimoniale în valoare totală de aproape 400.000 lei.

Efectuarea în continuare a urmării penale este o etapă a procesului penal, cu scopul de a crea cadrul procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovţie, se mai precizează în acelaşi comunicat.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza