MAI monitorizează desfăşurarea procesului de votare

Ministerului Afacerilor Interne a reiterat faptul că monitorizează pe tot parcursul zilei scrutinul şi că angajaţii ministerului sunt pregătiţi să intervină dacă este cazul.

Adăugat: 2 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:2 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Monica Dajbog, a precizat că de la deschiderea urnelor au fost înregistrate patru sesizări în mediul rural şi că se fac verificări pe drumurile publice, pentru a descuraja aşa-numitul "turism electoral". 

"În judeţul Giurgiu, preşedintele unei secţii de votare sfătuieşte alegătorii cu cine să voteze. Tot în Giurgiu se fac cercetări, după ce într-o secţie de votare a fost sesizată o situaţie conflictuală, între primarul localităţii şi membrii secţiei de votare. Aspectele semnalate nu se confirmă. Pot vota prin intermediul urnei speciale numai persoanele care au depus în cursul zilei de ieri cereri scrise, însoţite de copii ale unor acte medicale sau alte documente oficiale, din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile. Tot prin intermediul urnei speciale votează şi persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate. Efectivele Poliţiei Române desfăşoară la nivel naţional o acţiune care vizează legalitatea transportului rutier de persoane. Au fost verificate 504 autovehicule. Vor verifica şi sesizările privind posibile fapte care au ca scop turismul electoral", a afirmat ea. 

Reporterul nostru, RRA, aminteşte că pe tot parcursul zilei se pot elibera acte de identitate.

Serviciile de evidenţă a persoanelor din toată ţara au program special de lucru, până la închiderea secţiilor de votare.

AUDIO Declaraţiile purtătorului de cuvânt al MAI, pe prima pagină a site-ului politicaromaneasca.roAutor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Ramona Alexandrescu
Adăugat:
2 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza