MAI demarează campania de informare privind infracţiunile electorale

Ministerul Afacerilor Interne va derula o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la prevederile Codului Penal privind infracţiunile electorale, în paralel cu măsurile organizatorice şi de asigurare a ordinii publice.

Adăugat: 2 Octombrie 2014
Ultima actualizare:2 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Declaraţia a fost făcută de ministerul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Astfel, 40 de mii de afişe cu aceste prevederi vor fi postate în secţiile de votare şi la sediile instituţiilor cu atribuţii în organizarea alegerilor.

Campania de informare este realizată de Ministerul Afacerilor Interne, fără costuri suplimentare. Gabriel Oprea a mai precizat că organizarea fără cusur a acestui scrutin este un deziderat pe care MAI şi-l asumă, informează reporterul RRA.

Vicepremierul Oprea a mai anunţat că Executivul a elaborat şi pus la dispoziţia autorităţilor locale şi centrale resursele financiare şi umane necesare.

Gabriel Oprea a mai precizat că, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică a fost aprobat Planul general de măsuri în domeniul ordinii şi siguranţei publice privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru preşedintele României, care stabileşte principalele responsabilităţi şi măsuri ce revin MAI.

"Orice încălcare a legii rămasă nesancţionată înseamnă neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu", a avertizat Oprea.
 Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
2 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza