MAI: 17 sesizări în procesul electoral

MAI a făcut publice noi informaţii privind desfăşurarea procesului electoral în ţară.

Adăugat: 24 Noiembrie 2019
Ultima actualizare:24 Noiembrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Comisar șef Monica Dajbog. Sursa: MAI
trimite pe mail

Monica Dajbog, purtăror de cuvânt MAI: Bună ziua! Până la acest moment, au fost înregistrate 17 sesizări de posibile probleme în legătură cu procesul electoral. Din verificările efectuate până în prezent, cinci dintre sesizări nu se confirmă. Au fost aplicate trei avertismente, pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe 112 şi pentru consum de băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare.

Cele mai multe incidente au fost semnalate în județele Dâmbovița și Dolj, și în București. Permiteți-mi să vă prezint acum câteva exemple. În Dâmbovița și Bistrița-Năsăud, au fost înregistrate sesizări care făceau referire la continuarea propagandei electorale, însă în urma verificărilor efectuate, aceste sesizări nu s-au confirmat.

Vicepreședintele unei secții de votare din municipiul Brăila a sesizat faptul că președintele secției s-a prezentat la secție, deși consumase băuturi alcoolice, motiv pentru care a fost înlocuit. Polițiștii fac verificări pentru a se stabili dacă s-au consumat băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare.

De asemenea, au fost raportate mai multe cazuri medicale. În capitală, două femei au căzut în secțiile de votare și au fost transportate la Spitalul Universitar. În județul Ilfov, unui bărbat în vârstă de 85 de ani i s-a făcut rău, fiind chemat ambulanța, însă bărbatul a refuzat transportul la spital.

La o secție din județul Bihor, unui membru al unui birou electoral, care este diabetic, i s-a făcut rău, fiind transportat la o unitate medicală. În municipiul Mediaș, la ieșirea dintr-o secție de votare, o femeie în vârstă de 80 de ani a alunecat și a căzut. Subofițerul din cadrul ISU Sibiu, aflat în paza secției, i-a acordat imediat primul ajutor medical și a sunat la 112.

Femeia a fost transportată la spital. La mai multe secții de votare din Timiș au fost înregistrate probleme cu alimentarea cu energie electrică, motiv pentru care Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trimis de urgență generatoare.

O informație recentă acum: la o secție de votare din Dolj, procesul de votare este întrerupt, ca urmare a decesului unui cetățean în vârstă de 70 de ani, cu probleme medicale. Mulțumesc! Următoarea declarație de presă va avea loc la ora 15:00.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Noiembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza