Magistraţii vor preda educaţie juridică în şcoli

Elevii din învăţământul preuniversitar vor putea căpăta cunoştinţe juridice direct de la specialişti, care se vor deplasa în şcolile din întreaga ţară.

Adăugat: 31 Octombrie 2013
Ultima actualizare:31 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Un protocol prin care judecătorii şi procurorii vor participa la orele de educaţie civică a fost încheiat joi între Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Justiţiei, Consiliul Suprem al Magistraturii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În baza protocolului încheiat, elevii de la 6 până la 18 ani vor lua lecţii despre principii juridice, legislaţie şi drepturi civice de la procurori şi judecători.

Programul de educaţie juridică a elevilor din învăţământul preuniversitar în baza protocolului încheiat va fi asigurat de inspectoratele şcolare, dar şi de conducerile unităţilor şcolare.

Elevii vor dobândi cunoştinţe elementare de drept legate de legislaţie, principii şi norme civice cu ajutorul specialiştilor în domeniu - procurori, judecători, magistraţi.

Ei vor avea posibilitatea să viziteze instanţele şi parchetele, să participe la concursuri cu teme juridice, dar şi la mese rotunde.

Procurorii, judecătorii şi personalul de specialitate care vor participa la aceste activităţi nu vor fi remuneraţi.

Ei vor fi selectaţi de reprezentanţii Ministerului Public şi de cei ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Temele care urmează a fi abordate în cadrul sesiunilor de informare, dar şi conţinutul materialelor care vor face parte din programul de educaţie juridică a elevilor vor fi selectate de reprezentanţii tuturor părţilor semnatare.Autor:
Cristina Iliescu
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
31 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza