MAE va încheia sesiunea de instruire a experţilor electorali, la Chişinău

Sesiunile de instruire au fost destinate membrilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare din mai multe ţări europene, care vor face parte din corpul experţilor electorali din străinătate.

Adăugat: 4 Decembrie 2016
Ultima actualizare:4 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mâine, la Chişinău, Ministerul Afacerilor Externe va încheia sesiunea de instruire a experţilor electorali.

Ei vor gestiona sistemul de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal în cadrul birourilor electorale din secţiile de votare.

De asemenea, la dispoziţia românilor din afara ţării este şi un call center în cadrul centrului de contact şi suport al cetăţenilor români din străinătate, dezvoltat de Departamentul Consular al Ministerului de Externe.

Acest call center oferă informaţii despre condiţiile de exercitare a dreptului de vot în străinătate, modalitătile de exercitare a votului fie prin corespondenţă, fie la secţiile de votare, detalii despre actele de identitate necesare pentru exercitarea votului sau locaţiile secţiilor de votare.

Şi Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că a certificat aplicaţiile informatice, care vor fi folosite la centralizarea rezultatelor votării la alegerile parlamentare din 11 decembrie şi le-a pus la dispoziţia Biroului Electoral Central şi a competitorilor electorali.

Amintim că, românii cu drept de vot sunt chemaţi duminica viitoare pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlament.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
4 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza