MAE Ungaria: Deschiderea birourilor consulare în România, necesară din motive practice

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ungar de Externe, Anna Nagy,susține că deschiderea celor două birouri consulare în România ar fi putut sprijini atât ungurii care trăiesc în România, cât şi turiştii care vizitează această ţară.

Adăugat: 7 Iulie 2014
Ultima actualizare:7 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Anna Nagy, purtător de cuvânt al Ministerului ungar de Externe
trimite pe mail

Ministerul ungar de Externe consideră că deschiderea celor două birouri consulare în România, în cazul cărora nu a fost obţinut acordul autorităţilor de la Bucureşti, ar fi fost necesară din motive practice, pentru oferirea unor servicii consulare cât mai bune.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ungar de Externe, Anna Nagy, a declarat,  într-o emisiune a postului public de televiziune M1 că aceste birouri ar fi putut sprijini atât ungurii care trăiesc în România, cât şi turiştii care vizitează această ţară, de pildă în cazul pierderii paşaportului, întâmpinarea unor probleme, producerea unor accidente sau catastrofe naturale.

Aceasta a adăugat că la reprezentanţele diplomatice ale Ungariei se înregistrează anual sute de mii de cazuri în domeniul consular şi este nevoie de asigurarea de servicii fluente şi personalizate.

Anna Nagy a amintit că ambasadorul României la Budapesta a fost convocat, zilele trecute la sediul Ministerului ungar de Externe ca urmare a deciziei autorităţilor române de a nu agrea deschiderea celor două birouri consulare şi a menţionat că partea ungară a cerut transmiterea la Bucureşti a unei solicitări privind reanalizarea acestei hotărâri.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a apreciat că România are dreptul suveran de a nu agrea extinderea reprezentării consulare a unui stat pe teritoriul său, mai ales în condiţiile în care Ungaria are o reprezentare consulară semnificativă în ţara noastră.
 Autor:
Emil Groza
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
7 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza