MAE salută Ziua Internaţională a Romilor

Ministerul Afacerilor Externe va continua să protejeze drepturile şi libertăţile tuturor cetăţenilor români, inclusiv ale celor de etnie romă, se scrie în comunicatul MAE emis luni,de Ziua Internaţională a Romilor.

Adăugat: 8 Aprilie 2013
Ultima actualizare:8 Aprilie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Ministerul Afacerilor Externe va continua să protejeze drepturile şi libertăţile tuturor cetăţenilor români, inclusiv ale celor de etnie romă, în special în contextul actual când incluziunea populaţiei de etnie romă la nivel european aduce o nouă înţelegere a dimensiunii problematicii şi o nouă abordare cu accent pe caracteristica trans-naţională a dosarului, dar şi necesitatea coroborării eforturilor  autorităţilor de la nivel naţional cu cele ale Uniunii Europene", se scrie în comunicatul de presă al MAE.
    
Ministerul Afacerilor Externe a salutat celebrarea Zilei Internaţionale a Romilor, eveniment marcat, în mod tradiţional, la data de 8 aprilie.

"Cu acest prilej, Ministerul Afacerilor Externe reiterează importanţa obiectivelor asumate la nivel naţional în sensul incluziunii cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor. Eforturile constante depuse de autorităţile centrale pentru îmbunătăţirea situaţiei membrilor minorităţii romilor din România, coroborate cu acţiunile şi sprijinul nemijlocit al societăţii civile şi al liderilor minorităţii rome pot influenţa în mod definitoriu schimbările la nivelul beneficiarilor direcţi ai politicilor guvernamentale şi europene", precizează MAE.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe aminteşte de expertiza pe care a realizat-o cu ajutorul organizaţiilor internaţionale în privinţa incluziunii sociale a romilor.

În documentul MAE se mai exprimă speranţa că rolul tuturor actorilor naţionali şi internaţionali se va concentra pe găsirea de soluţii concrete care să asigure "un parcurs pragmatic şi eficient în vederea obţinerii de rezultate cuantificabile în procesul de integrare a romilor".

Aici comunicatul integral

Ziua Internaţională a Romilor a fost proclamată în 1971, cu prilejul primului Congres internaţional al romilor de pretutindeni. În statele din Europa de Est, inclusiv România, data de 8 aprilie a fost consacrată Zilei romilor din 1990, informează Agerpres.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Aprilie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza