MAE răspunde acuzațiilor de vânzare de arme în Orientul Mijlociu

România respectă cu stricteţe cele mai înalte standarde de control al exporturilor de produse militare, informează Ministerul de Externe.

Adăugat: 28 Iulie 2016
Ultima actualizare:28 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România respectă cu stricteţe cele mai înalte standarde de control al exporturilor de produse militare, standarde cuprinse în legislaţia internă - transmite Ministerul de Externe, ca răspuns la ştirile apărute în presă cu privire la exporturi de armament din ţări central şi est-europene către Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania şi Turcia.

Autoritatea Naţională de Control aprobă licenţele de export în urma unei analize riguroase, iar produsele militare exportate de România sunt cuprinse în rapoartele anuale şi trimestriale care sunt publice - precizează ministerul.

Ziarul "The Guardian" publica ieri o anchetă care susţinea că ţări est-europene, printre care şi România, au aprobat vânzarea discretă a unor arme în valoare de peste 1 miliard de euro în ultimii patru ani către state din Orientul Mijlociu, despre care se ştie că le livrează apoi în Siria.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza