MAE: Peste 10.000 de cetăţeni români se află în Siria

Peste 10.000 de cetăţeni români se află în acest moment pe teritoriul Siriei, iar România este printre puţinele state ale lumii care au o ambasadă deschisă şi operaţională la Damasc.

Adăugat: 5 Octombrie 2015
Ultima actualizare:5 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Anunţul a fpst făcut  astăzi de directorul în Ministerul de Externe Bogdan Stănescu.

Acesta a precizat că în 2011, când a început conflictul în Siria, erau aproximativ 14.000 de români, dar numărul exact de acum al acestora nu se cunoaşte, pentru că mulţi dintre ei nu anunţă misiunile diplomatice atunci când ajung într-o ţară. 

"Dat fiind faptul că cetăţenii noştri nu au acest obicei de a se înregistra întotdeauna la ambasade, în Siria, la ora actuală avem undeva peste 10.000 de cetăţeni români. Precizez faptul că începând 2011, în momentul declanşării conflictului armat din Siria, Ministerul Afacerilor Externe a repatriat prin mijloace proprii aproximativ 700 de cetăţeni români. Un alt număr, mult mai însemnat, din informaţiile noastre, au reuşit să se repatrieze pe cont propriu către România", a spus Stănescu. 

Directorul Direcţiei Consulare, Bogdan Stănescu, a adăugat că românii aflaţi în zone de risc sau care au nevoie de ajutor în străinătate au la dispoziţie sistemul de SMS prin care primesc datele de contact ale misiunilor diplomatice româneşti din zonă, dar şi aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" - precizează redactorul RRA Carmen Gavrilă.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza