MAE: Nu există solicitări de asistenţă consulară în privința incidentului din Londra

Până în acest moment, arată MAE, la nivelul misiunii diplomatice române nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români afectaţi de acest incident

Adăugat: 26 Februarie 2017
Ultima actualizare:26 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Afacerilor Externe  precizează că, până în prezent, la nivelul misiunii diplomatice române din Londra nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români, după ce o maşină a intrat într-o mulţime de pietoni, duminică, în oraşul britanic.

"Ambasada României la Londra are în atenţie incidentul produs în dimineaţa zilei de 26 februarie, în care o maşină a intrat într-o mulţime de pietoni, în Bellingham, Londra", informează MAE, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia victimelor şi cauzele producerii accidentului.

Până în acest moment, arată ministerul, la nivelul misiunii diplomatice române nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români afectaţi de acest incident.

Ambasada României la Londra monitorizează situaţia, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, indică Ministerul Afacerilor Externe.

Un bărbat a fost arestat duminică dimineaţa, fiind bănuit de şofat periculos şi în stare de ebrietate, după ce a rănit cinci persoane în sud-estul Londrei, a anunţat poliţia, potrivit DPA.

Poliţia metropolitană a transmis că maşina condusă de bărbat a lovit mai mulţi trecători înainte de a se izbi de un zid în zona Bellingham.

Patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 25 şi 46 de ani, au primit îngrijiri medicale ca urmare a rănilor suferite. Trei persoane sunt în stare critică. Şoferul a fost tratat pentru o rană la cap, a anunţat poliţia.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza