MAE: Nu există români printre victimele atacului de la München

Până în acest moment, printre victimele atacului de la München nu se află cetăţeni români.

Adăugat: 23 Iulie 2016
Ultima actualizare:23 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit datelor Ministerului Afacerilor Externe, până în acest moment, printre victimele atacului de la München nu se află cetăţeni români.

Li se recomandă totuşi românilor să rămână precauţi.

Întregul personal român din cadrul Consulatului General al României la München a fost activat pentru a oferi sprijin în caz de necesitate, se arată într-un comunicat de presă.

Nouă oameni au fost ucişi vineri seară, la München, într-un atac armat care a provocat teroare şi a blocat oraşul timp de mai multe ore, în timp ce peste 2.000 de membri ai forţelor de ordine îi căutau pe cei responsabili.

Autorul atacului este un tânăr de numai 18 ani, înarmat cu un pistol, care s-a sinucis, a anunţat într-o conferinţă de presă şeful poliţiei locale, Hubertus Andra.

Atacatorul nu avea legături cu ISIS, a mai anunțat Poliția.

Atacatorul nu avea legături cu ISIS

"Ministerul de Externe anuntă că, din datele obţinute, până in acest moment, printre victimele atacului de la Munchen nu se află cetăţeni români.

Întregul personal din cadrul Consulatului General al României la Munchen a fost activat pentru a oferi sprijin  în caz de necesitate. De asemenea, o echipă consulară de la Consulatul General de la Bonn a fost mobilizată pentru a se deplasa la Munchen dacă situaţia o impunea.

La nivelul Centrului de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS), activ în regim permanent 24/24, au fost preluate 12 apeluri telefonice.

Pentru acordarea asistenței consulare și preluarea solicitărilor cetățenilor români, au fost puse la dispoziţia acestora numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcţionează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) şi telefonul de urgenţă al oficiului consular +49 1602087789.

Cetățenii români aflați în Munchen continuă să aibă la dispoziție numerele de telefon sus-menţionate, operate în regim de permanență de Centrul de Contact și Suport. Totodată, cetățenii români aflați în străinătate pot să semnaleze orice situație deosebită și pe adresa de email callcenter@mae.ro.

Situația continuă să fie monitorizată atât în Centrala Ministerului Afacerilor Externe, cât şi la nivelul Consulatului General al României la Munchen"
, arată MAE.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza