MAE face un apel către Republica Moldova pentru continuarea procesului de integrare

Ministerul român de Externe cere forţelor pro-europene din Republica Moldova să manifeste "responsabilitate şi solidaritate" astfel încât să constituie o "alianţă solidă", care să continue procesul de integrare europeană.

Adăugat: 12 Februarie 2015
Ultima actualizare:12 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Într-un comunicat de presă difuzat astăzi, Ministerul de Externe îşi exprimă convingerea că înţelepciunea şi maturitatea forţelor politice de la Chişinău vor prevala, în interesul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.

AICI Comunicatul MAE

Amintim că la Chişinău, cabinetul premierului desemnat, Iurie Leancă, nu a primit, astăzi, votul de încredere al Parlamentului.

În favoarea documentului au votat doar deputaţii din partea Partidului Liberal-Democrat şi a Partidului Democrat, care, în urma alegerilor din luna noiembrie anul trecut, au obţinut 42 din cele 101 de locuri în Parlament.

Coaliţiei de guvernământ, formată de Iurie Leancă, i-au lipsit nouă voturi pentru aprobarea Cabinetului de Miniştri.

Liberalii au refuzat să îi acorde voturile din cauza divergenţelor pe marginea distribuirii funcţiilor-cheie din conducerea ţării.

Guvernul moldovean nu a fost susţinut nici de comuniştii, în frunte cu fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, care a declarat, anterior, că "nu intenţionează să intre în coaliţie, dar că va ajuta la formarea organelor de conducere a ţării în anumite condiţii".

După cum ne-a relatat Mariana Vasilache, de la Radio Chişinău, parlamentul mai are 45 de zile pentru a vota un Executiv, în caz contrar legislativul urmînd să fie dizolvat de către preşedintele Nicolae Timofti.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza