MAE despre avertismentul Rusiei: România nu se simte intimidată de aceste ameninţări

Guvernul şi Ministeru român de Externe au reacţionat azi după avertismentul Rusiei legat de suplimentarea efectivelor NATO pe teritoriul ţării noastre.

Adăugat: 3 Aprilie 2015
Ultima actualizare:3 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe
trimite pe mail

România nu este intimidată de ameninţările formulate de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, a declarat azi, la Cluj, şeful diplomaţiei, Bogdan Aurescu.

Măsurile luate de NATO pentru protejarea aliaţilor de pe flancul estic nu sunt decât o reacţie la agresiunea rusească în Ucraina, a mai precizat ministrul român de externe.

"Măsurile pe care Alianţa Nord-Atlantică le-a luat, în urma deciziilor adoptate la summitul din Marea Britanie din septembrie anul trecut, sunt măsuri care au fost luate pentru protecţia aliaţilor de pe flancul estic, în urma a ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, în Crimeea, ocuparea ilegală a Crimeii, în urma susţinerii de către Federaţia Rusă a separatiştilor proruşi din estul Ucrainei. Prin urmare, Federaţia Rusă nu poate să invoce aceste măsuri de protecţie a aliaţilor de pe flancul estic, ca justificare pentru a adresa ameninţări mai mult sau mai puţin voalate, mai mult sau mai puţin directe către aliaţii din flancul estic. România nu se simte intimidată de aceste ameninţări", a spus Aurescu.

La rândul său, premierul Victor Ponta a dat o replică Moscovei, spunând într-un mesaj postat pe o reţea de socializare că deciziile luate sunt cele mai bune pentru România şi partenerii săi.

Amintim că Rusia a avertizat, ieri, România că trebuie să fie conştientă de "responsabilitatea şi de consecinţele" suplimentării efectivelor Alianţei Nord-Atlantice pe teritoriul său.

Reacţia Moscovei a venit după ce Guvernul de la Bucureşti a aprobat proiectul privind staţionarea de trupe, desfăşurarea de operaţiuni şi tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza