MAE: Declaraţiile oficialilor ungari la adresa României nu sunt în spiritul valorilor europene

Vicepremierul ungar, Zsolt Semjen, a declarat recent că relaţiile diplomatice dintre Romania şi Ungaria nu sunt dintre cele mai bune.

Adăugat: 7 Decembrie 2016
Ultima actualizare:7 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Ionuţ Vâlcu, consideră că declaraţiile din ultima perioadă ale unor oficiali ungari la adresa României nu sunt în spiritul valorilor europene.

El spune că lucrurile trebuie privite din perspectiva secolului XXI.

Vicepremierul ungar, Zsolt Semjen, a declarat recent că relaţiile diplomatice dintre Romania şi Ungaria nu sunt dintre cele mai bune şi că s-au înrăutăţit după anul 2012, iar ministrul de externe de la Budapesta le-a interzis diplomaţilor maghiari să participe la evenimentele de Ziua Naţională a României.

"Un astfel de mesaj, astfel de declaraţii nu sunt în spiritul valorilor europene pe care România le apără. Am transmis foarte clar pe canalele diplomatice părţii maghiare, inclusiv prin intermediul ambasadorului Ungariei la Bucureşti, dar şi ministrul afacerilor Fxterne, Lazăr Comănescu, i-a transmis omologului său ungar, în marja reuniunii ministeriale a NATO, care are loc zilele acestea la Bruxelles, acest lucru. Dacă aţi putut vedea cu toţii, ieri ministrul de externe ungar a avut nişte declaraţii pe care le-a acordat mass-media din România prin care specifica faptul că România este un partener strategic al Ungariei. Sperăm ca declaraţiile respective să se concretizeze şi să se reflecte şi prin fapte", a spus Ionuţ Vâlcu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza