MAE: Declarațiile lui Igor Dodon sunt inadecvate

MAE precizează pentru Radio România că declaraţiile președintelui moldovean, Igor Dodon, nu corespund realităţilor politice şi relaţiilor speciale dintre România şi Republica Moldova.

Adăugat: 18 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:18 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Român de Externe consideră inadecvate declaraţiile preşedintelui moldovean, Igor Dodon, la Moscova, conform cărora jumătate din teritoriul actual al României ar fi moldovenesc.

MAE precizează pentru Radio România că aceste declaraţii nu corespund realităţilor politice şi relaţiilor speciale dintre România şi Republica Moldova şi adaugă că e nevoie de acţiuni şi atitudini responsabile pentru continuarea procesului de modernizare şi reformă, şi pentru împlinirea aspiraţiilor tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.

Potrivit Ministerului de Externe de la Bucureşti, consolidarea durabilă a relaţiilor cu Republica Moldova şi susţinerea fermă a efortului de apropiere de Uniunea Europeană, în conformitate cu Parteneriatul Strategic bilateral pentru integrarea europeană, constituie pe mai departe o prioritate de prim rang a politicii externe a României.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza