MAE condamnă ferm testul nuclear efectuat de Coreea de Nord

Diplomația română își exprimă "profunda îngrijorare faţă de continuarea acţiunilor provocatoare ale autorităţilor nord-coreene".

Adăugat: 3 Septembrie 2017
Ultima actualizare:3 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Român de Externe condamnă în termenii cei mai fermi testul nuclear efectuat astăzi de Coreea de Nord şi califică acţiunea drept "o nouă ameninţare majoră la adresa păcii şi securităţii regionale şi internaţionale".

Într-un comunicat al diplomaţiei române este exprimată "profunda îngrijorare faţă de continuarea acţiunilor provocatoare ale autorităţilor nord-coreene, care reprezintă încălcări grave ale rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU şi conduc la creşterea la un nivel fără precedent în ultimii ani a tensiunilor din Peninsula Coreeană".

Totodată Ministerul de Externe de la Bucureşti reiterează apelul hotărât adresat guvernului de la Phenian de a implementa toate rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU şi ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, de a abandona toate programele nucleare existente de manieră completă, verificabilă şi ireversibilă şi de a se abţine de la orice acţiune ce afectează stabilitatea regională şi globală.

Nord-coreenii au anunţat astăzi că au testat cu succes o bombă cu hidrogen care poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală de care dispune regimul de la Phenian.

Testul nuclear a fost condamnat de Statele Unite, Japonia, China, Rusia, dar şi de NATO şi Uniunea Europeană.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza